LUISTER NU

BEKIJK NU

GERARD HULSINKPLEIN

INFO@GLAZENHUISOOTMARSUM.NL

06-5555-3738

Doelen

Acht goede doelen Glazen Huis Ootmarsum

 

Glazen Huis Ootmarsum heeft meer inzendingen dan ooit ontvangen na de oproep om goede doelen door te geven. “Dat alleen al voelt geweldig,” laat de organisatie weten. De vele inzendingen tonen ook aan dat het Glazen Huis Ootmarsum van groot belang is om verenigingen en instanties  te ondersteunen. De organisatie toont haar sociale noabergezicht. “Het is echt fijn dat ons evenement breed gedragen wordt, maar dat is niet onze belangrijkste drijfveer. We willen goede doelen helpen. Met het geld dat wij, dankzij alle enthousiaste betrokkenen, bij elkaar brengen, kunnen we deze acht goede doelen een steuntje in de rug geven. Afgelopen jaar hebben we € 35.000,- opgehaald. Dit jaar hopen we opnieuw in de buurt van dat bedrag te komen en daarom hebben we besloten om het eindbedrag te verdelen over 8 goede doelen.”
Na lang beraad heeft de organisatie van het Glazen Huis Ootmarsum de volgende doelen uitgekozen:
Heemhuis Poorten Frederik Ootmarsum en Stichting Leergeld mogen rekenen op elk 20% van de opbrengst. Daarnaast krijgen de volgende doelen elk 10% van de opbrengst
-Stichting Mooi Leven Huis Tubbergen
-Tennisclub Ootmarsum
-St. Klaverblad - Avondwandelvierdaagse Ootmarsum
-Kinderkroon Lattrop
-Stichting Engels 'tuin Ootmarsum
-Koningsdag Ootmarsum

 

“We hebben heel bewust gekozen voor dit achttal goede doelen, omdat we denken dat we hen daadwerkelijk kunnen steunen. Het zijn het opnieuw  lokale/regionale doelen,  die ons stuk voor stuk enorm aanspreken,” is de argumentatie van de Glazen Huis crew.

De Doelen:
Heemhuis Poorten Frederik Ootmarsum
De Ben Morshuis Stichting en de Vereniging Heemkunde Ootmarsum en omstreken zijn samengegaan. Dit nieuwe samenwerkingsverband kopen eind dit jaar het pand Poorten Frederik, waar thans de bibliotheek in gevestigd is, aan om daar een Heemhuis met stadsarchief en stadsmuseum in te richten, voornamelijk voor de bewoners van Ootmarsum en haar omgeving. Het is een lang gekoesterde wens om dit unieke project te realiseren.

 

Stichting Leergeld
Op dit moment leven in Nederland in gezinnen met lage inkomens ruim 400.000 kinderen in een situatie waarin dagelijks spanning is over het al dan niet kunnen voorzien in de eerste levensbehoeften. Dat is maar liefst 1 op de 8 kinderen. Het zou eigenlijk niet nodig moeten zijn in: In Nederland, één van de rijkste landen ter wereld, en helaas dus ook in Ootmarsum en Dinkelland kan een groeiende groep kinderen niet meedoen aan sport, muziek of zwemles omdat hun ouders het financieel erg krap hebben. In de gemeente Dinkelland gaat het om ongeveer 150 tot 200 kinderen tussen 4 en 18 jaar die tussen wal en schip vallen. Aangezien de huidige bestaande voorzieningen van gemeenten en particuliere organisaties niet toereikend zijn om al deze kinderen te helpen, is de stichting Leergeld Dinkelland per 1 mei 2016 opgericht. Vanaf dat moment kunnen aanvragen voor hulp worden ingediend. De afgelopen jaren hebben we al veel kinderen kunnen helpen waaronder diverse kinderen uit Ootmarsum.

 

Stichting Mooi Leven Huis Tubbergen
In Tubbergen is de stichting Mooi Leven Huis om een woonvorm te realiseren voor kinderen met een ernstig meervoudige beperking en/of verstandelijke beperking. Samen met hun ouders wil de stichting een mooie plek voor deze kinderen creëren: het Mooi Leven Huis.  Deze ouders willen graag betrokken blijven bij hun kinderen en dat hun kinderen ook deel uit blijven maken van de gemeenschap en dat is niet vanzelfsprekend in de reguliere zorg. Uit de hele regio zijn kinderen/jongeren aangemeld, ook uit Ootmarsum. Samen bouwen aan een mooi leven!

 

Ledenregistratie- en toegangssysteem TCO
De Tennisclub Ootmarsum is voortdurend bezig met innoveren. Dit enerzijds, om alle (potentiële)leden een professionele en veilige tennis-accommodatie te bieden. En anderzijds, om er voor te zorgen dat alle vrijwilligers van TCO (die hard nodig zijn voor het reilen en zeilen binnen de vereniging) zijn of haar 'taak' adequaat en correct uit te kunnen voeren. Momenteel is de club bezig met het verbeteren van het ledenregistratie- en -toegangssysteem. Het geeft de leden de mogelijkheid om toegang te krijgen tot het tennispark, de kleedkamers en de kantine.  Het huidige systeem is softwarematig omslachtig.  De TCO is zich aan het oriënteren welk systeem (met QR code of met pincode) zich hiervoor het beste leent.

 

St. Klaverblad - Avondwandelvierdaagse Ootmarsum
De Avondwandelvierdaagse is een echt Ootmarsums evenement met als basis een actieve en sportieve bezigheid. In 2022  vindt dit evenement nu voor het zevende jaar plaats. De Avondwandelvierdaagse wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd met behulp van diverse Ootmarsumse verenigingen. Tevens is er van het begin af aan een samenwerking met Huize Franciscus, waardoor er jaarlijks ook vele rolstoelers deelnemen. De inkomsten van de St. Klaverblad bestaan voor het overgrote deel uit de bijdragen van de deelnemers, de wandelaars. Door de coronaperikelen zijn er in de afgelopen 2 jaren weinig inkomsten geweest, maar daarentegen zijn er wel de nodige en noodzakelijke vaste lasten en onkosten geweest zoals ; verzekeringen , contributies, vergunning, huur opslag, enz. 

 

Bakfiets kinderopvang Lattrop
De Kinderkroon in Lattrop wil heel graag een bakfiets aanschaffen om met de kinderen van deze opvang een rondje te kunnen fietsen of hen van A naar B te vervoeren. De Kinderkroon is gevestigd in het Kulturhus Parabool. Het is een hele gemoedelijke kinderopvang en buitenschoolse opvang.  De leidsters vinden het belangrijk om de kinderen rust, regelmaat en reinheid te bieden. In overleg is er veel mogelijk. Ieder kind zich thuis laten voelen in deze knusse en gezellige opvang. Iedereen mag zich ontwikkelen in zijn of haar eigen tempo. Bij ons gaat je kind een mooi avontuur beleven samen met zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes.

 

Stichting Engels 'tuin Ootmarsum
De stichting Engels 'tuin Ootmarsum verzorgt met haar vrijwilligers al bijna 10 jaar lang het stadspark Engels 'tuin. Vele inwoners en toeristen genieten dagelijks van een mooi onderhouden park. Circa 25 vrijwilligers zijn op de twee werkochtenden van elke maand bezig met het onderhoud en verfraaien van het park. Dit gebeurt op basis van een overeenkomst met de gemeente Dinkelland, die de stichting jaarlijks een onderhoudsbijdrage verstrekt. Voor grotere uitgaven is de stichting afhankelijk van derden. In de maanden november, december en januari is Engels’ tuin feestelijk verlicht en dat geeft voor de inwoners en voorbijgangers een prachtig gezicht. Deze feestverlichting wil de stichting  graag wat uitbreiden, zodat er een volledige verlichte wandelroute door het park ontstaat. Het aanschaffen van een dergelijke verlichting is nogal prijzig en deze kunnen we als stichting niet zelf dragen.

 

Koningsdag Ootmarsum
Koningsdag Ootmarsum organiseert nu alweer een aantal jaren een spelmiddag voor de basisschooljeugd van Ootmarsum. De organisatie ontvangt daarvoor een bijdrage van de BIZ en dat is net voldoende om rond te komen. Graag zou Koningsdag Ootmarsum  eens wat meer willen doen en daarin ook de iets oudere jeugd (12+) betrekken, die zo vaak tussen wal en schip valt. Daarnaast heeft de organisatie ook al langer wensen om 'iets van zichzelf' te hebben en/of opslagruimte voor hun materialen.
Concrete ideeën daarover hebben ze nog niet, maar met een mogelijke bijdrage van het Glazen Huis is er meer mogelijk om de festiviteiten op het Koningsdagfeest in Ootmarsum te continueren.

Dit zijn de acht doelen, waarvoor the crew van het Glazen Huis zich in zal zetten om weer zoveel mogelijk geld bij elkaar te halen. Dat doen ze door tijdens de Glazen Huis dagen meerdere activiteiten te ontplooien. De basis is het draaien van ’betaalde’ verzoeken, maar van groot belang is de veiling op de laatste dag. Het Glazen Huis Ootmarsum vindt dit jaar plaats vanaf 31 augustus tot en met 4 september 2022. Noteer alvast de data in uw agenda, want door er bij te zijn steunt u moreel de crew van het Glazen Huis en financieel de acht goede doelen.

 

 

Tekst m.m.v. Peter Baanstra

Tikkie

Scan deze code in Tikkie om zo uw bedrag te doneren.

Plaat aanvragen

Wanneer u het geld via een Tikkie wilt overmaken, vermeld uw telefoonnummer dan bij opmerking.

Nu op de veiling

Kerststal beelden 3
Porseleinen beelden voor de kerststal t.w.v. € 49,50

Aangeboden door: HeartofArt Gallery
heartofart.gallery